Tietoja hankkeesta: Toteuttajat: kuva-ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi, tanssija-koreografi Pi

maanantai 24. lokakuuta 2016

USKO, TOIVO JA RAKKAUS näyttely Capellankadulla FLEX - tilan ikkunoissa

USKO, TOIVO JA RAKKAUS näyttely Capellankadulla FLEX - tilan ikkunoissa

Settlementtitalon kuvisryhmän maalauksia on esillä FLEX - tilan ikkunoissa kaikkien Capellankadulla kulkevien asukkaiden iloksi. Teokset on maalattu kuultopaperille niin että ne näkyvät myös FlEX - tilan käyttäjille sisällä. Maalauksiin on kirjoitettu kuvisryhmässä heränneitä ajatuksia teemasta Usko, Toivo ja Rakkaus. Kuvisryhmän vetäjänä toimi Riitta Virkki.

Taiteilijat : Anu, Elle, Heidi, Riitta, Sirkka ja Sirkka sekä Tiiu. Ajatuksia ovat miettinyt Pirkko. Idea kuva-ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi/Kalasataman POIJU - hanke, yhteistyössä Settlementtiasuntojen koodari Pirjo Peltosuon ja kuvisryhmän vetäjän Riitta Virkin kanssa.


Alunperin ideana oli julkaista nimettöminä kerättyjä asukkaiden unelmia johonkin julkiseen tilaan sijoitettuun valotauluun Kalasatamassa, mutta sopivien tilojen puutteessa päädyttiin tähän ratkaisuun. Kalasataman metroasemalle sijoitettavaan valotauluun ei HKL myöntänyt lupaa.  Kalasataman kuvisryhmä haki ideoita Flex - tilan ikkunoiden peittämiseen taiteen keinoin ja Pirjo Peltosuon ehdotuksesta konsultoitiin Tiina Hallakorpea. Näin syntyi yhteinen projekti jonka Kalasataman asukkaista koostuva kuvisryhmä toteutti. Ripustus tehtiin yhdessä ryhmän kanssa ja ripustussuunnitelman teki Tiina.

Usko, Toivo ja Rakkaus viittaa ajatuksen tasolla Kalasataman menneisyyteen satamana, merimiehiin ja satamajätkiin, ahtaajiin. Se on mennyttä historiaa, mutta menneisyydestä on syntynyt uutta. Näyttely on paikoillaan siihen asti kun sitä halutaan.

Kiitokset: FIksu Kalasatama/Joustotila-hanke sekä Helsingin kaupunki: Kulttuurikeskus


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti