Tietoja hankkeesta: Toteuttajat: kuva-ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi, tanssija-koreografi Pi

maanantai 17. lokakuuta 2016

Lempeitä Lemmikkejä ja syksyn tunnelmaa

"Kuinka monta lemmikkiä mahtuu Parrulaiturille tai yhteen valokuvaan? Montako lemmikkiä olet tavannut jo aiemmin?"

Isoisänsillan avautuminen tarjoaa Parrulaiturista hyvän reitin Mustikkamaalle Sörnäisten ja Hermannin suunnissa asuville koirille ulkoiluttajineen. Tämäkin vahvistaa ajatusta Kalasatamasta lemmikkienkin kaupunginosana. Ympärille katsoessaan voi pongata helposti muutaman nostokurjen, mutta lähes aina myös koirankin tai kaksi. 
Tässä muutamia kuvia kohtaamistamme lemmikeistä Parrulaiturin ympäristössä la 15.10. 

Kiitos taas kaikille osallistujille :).  Kuvista kiitos Vera Karhulle. Antoisaa syksyä toivottaen!
tanssija, koreografi Pia Lindy / Lila ry


Eddi


Hilda

Pipsa


Santtu

Santtu ja Kerttu

Mietelmiä ja tunnelmia - sanoja:

Kalasatama on kuin absurdi pieni maanosa, jossa on oma ilmastonsa ja tuulensakin. Kalasatama on avaruusasema uudella planeetalla. Kuvattavan elokuvan lavastettu kaupunki, johon muutetaankin asumaan - oikeasti. Kalasatama on monikerroksinen vauhdikas vyyhti tapahtumisia ja pysähtymisiä. Katso tänne, kierrä täältä, väistä pyörää, nosta jalkaa, vaihda puolta, odota hetki, kiirehdi vähän. Kalasatama on taivasta halkovien teräskäsien minimalistinen  kestoperformanssi - work-in-progress.

Kalasatama on kietoutunut harmaaseen kosteaan peittoon, jonka alla kaikuu ja tuulet pyörähtelevät loputtomasti. Kalasatama on pienien koirien marssikoulu, kiire seuraavan kadun kulmaan ja seuraavan, kunnes pissapaikka löytyy. Isoisän virtaviivainen silta, futuristinen siirtymä aikakaudesta toiseen - itsestään kasvaneiden luonnonkappaleiden maa, jossa myös ihmisen tekoja eri ajoilta. Kaikkialla muistutuksia ihmisen pienuudesta, herttaisuudestakin. Ja samaan aikaan kyvyistä häiritä, särkeä, pilata, vaikuttaa, olla olemassa, jättää jälki - äärettömään. Kuinka näkymätän voi -si olla. 

Mihin lokeroon ihminen mahtuu Kalasataman suuressa rakennelmassa? Istutettujen puiden ja pensaiden lähettyville, kauas taivaalla nuokkuvien rautahahmojen valaistuista raajoista. Jonnekin ikkunaraamien ja eri kokoisten ovien eteen tai taakse. Kolmipyöräisten nopeasti kiitävien lastenvaunujen ohittamishetkeen, silmänvalkuaisten pilkahdusten, äänimerkkien, äärirajojen ja sadepisaroiden väliin tai keskelle. 

Lemmikkien, metsäpolkujen uumenista kulkeutuneisiin tassutteluihin ja tuoksuihin, kun ne  uppoavat istutetun ruohomättään vihreään kuin pikaliima. Kalasatama on keskeneräinen elävä kartta, sykkivä, hengittävä ultraäänikuva, josta näkee niin paljon, mutta jota on silti vaikea osata lukea. Kalasatama on urbaanin leikkiä, peliä, jossa sääntöjä luodaan - osallistutaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti